Dansen met robots

Reizen via een hoverboard, een robot als juf en jezelf als hologram. Toekomstmuziek? Volgens de deelnemers aan de kinderverhalenwedstrijd over de mens van 2050 is het allemaal mogelijk over 34 jaar.

Zondag 30 oktober was de prijsuitreiking van de verhalenwedstrijd in bioscoop Trianon in Leiden, tijdens het Leids Internationaal Filmfestival. Angelique Schipper, schrijfster, theatermaker en jury, deelde de prijzen uit aan de twee winnaars Lena en Bram. Beiden wonnen ze een goodiebag met boeken, materiaal om hologrammen mee te maken en een robot-kit. Na een groot stuk taart was het tijd voor een heuse robot-demonstratie.

Gangnam Style

Angelique liet samen met haar assistent Juul zien wat deze robots allemaal kunnen. En dat is een hoop! Zo kan de robot Ubi zich opdrukken met maar één hand en danste de robot Nao het dansje van Gangnam Style. Ook mochten de kinderen sporten raden die één van de robots voordeed en werd er zelfs een verhaal met special effects voorgelezen door Nao.
Toch maken ook robots weleens fouten. Zo verstond Nao niet altijd alles even goed, en viel hij om tijdens het dansen, tot groot medelijden van alle kinderen. Gelukkig stond hij snel weer op zijn benen!

Robotica-expert

Na de demonstratie werden de kinderen getrakteerd op een vertoning van de film Big Hero 6, over een wonderkind en robotica-expert die door het bestrijden van misdaden zijn stad weet te redden.
Na de film mocht iedereen nog even kennismaken met Nao en de andere robots in de foyer. Ook was er nu een robothondje bij die kon kwispelen, pootjes kon geven en op zijn rug ging liggen als je “speel dood” zei. Heel braaf! Bovendien konden de kinderen genieten van prachtige hologrammen in de vorm van vlinders, kwallen en andere dieren.

Binnenkort verschijnt op deze site een uitleg over hologrammen maken samen met een nieuw verhaal over Jamie!